Ladda iPhone smart

apple-iphone-smartphone-desk-2Ibland kan det ta onödigt lång tid att ladda din iPhone, men det är inte speciellt svårt att göra laddningen effektivare. Dessutom finns det lätta knep som gör att batteriet sedan håller längre, bra va?

Det finns mycket man kan göra för en mer effektiv laddning av sin telefon, och steg ett är så enkelt som att skaffa en ny laddare eller någon kabel som behövs, sådant för iPhone 6 och 6S och andra modeller finns här: https://www.teknikdelar.se/mobiltillbehor/apple/iphone-6-6s/kablar-laddare/.

Pratas om att Apple satsar på trådlös laddning

Apple har i hemlighet gått med i en organisation som arbetar med trådlös laddning, och den största som finns dessutom. Organisationen heter Wireless Consortium och ligger bakom den vanligaste standarden bakom trådlösa laddningslösningar, nämligen Q,i, skriver tidningen Mobil.se. Många andra mobilmärken har testat på trådlös laddning utan några riktigt lyckade resultat och när det gäller trådlös laddning för iPhone har det varit mycket rykten men inte så mycket har hänt. Nu återstå att se om Apples intågande i organisationen Wireless Consortium kan vara en start för en ny typ av laddning för teknikjätten.

Snabbare laddning

Det går att fixa, men då måste man ändra sina vanor en aning. i MacWorld ges det tips kring hur man laddar sin iPhone eller iPad snabbare – med enkla knep. Där står det bland annat att man kan testa att:

  • Använda en hel och bra laddare
  • Sätta på flygplansläge
  • Stänga av enheten
  • Ta av skalet (inte säkert att det fungerar)

Få batteriet att hålla längre

Sedan när man har fått mobilen fulladdad så vill man såklart inte behöva ladda den inom snar framtid. Vad kan man egentligen göra för att få batteriet att hålla längre? I Svenska YLE kan man läsa om deras digiträning, och i denna artikel står det om hur du får laddningen på mobilen att hålla längre. Det man kan göra är att bland annat sänka skärmens ljusstyrka en aning, det är dessutom inte bra för synen att ha för starkt ljus på skärmen. En klassiker är såklart att aktivera energisparläget, men man kan också stänga av Wifi när det inte används, surfa sparsamt, förvara enheten i rumstemperatur och stänga av alla platstjänster när de inte används. Det kommer att göra större skillnad än du tror!