Snyggare elektronik kostar

För alla oss designernördar som älskar personliga och unika elektronikprylar kan vi tyvärr avslöja det som alla redan visste om – snygg elektronik kostar. Jämför du exempelvis en Mac med en PC med samma prestanda kommer Mac:en att kosta mer. Här kan man naturligtvis argumentera för Mac:ens operativsystem och att den är mer lättanvänd, mer intuitiv och allt det där som Apples kunder gärna brukar prata sig varma om. Och visst, det skulle kunna vara en förklaring. Om man däremot jämför två PC:s med samma prestanda, där den ena har ett snyggare skal medan den andra ser ut som en svart plastburk kommer återigen den snyggare utav de två att kosta mer. Och egentligen är det inte särskilt konstigt heller. Vi är inte de enda som dragit denna slutsats, kolla exempelvis i Metro. Ska designen sticka ut på något sätt och vara någorlunda unik måste någon ha kommit på den, någon måste ha designat den. Och denna person måste vara någorlunda kompetent om designen dessutom ska vara snygg och användbar. Förhoppningsvis förstår ni var detta resonemang är på väg… Den personen, eller de personerna, behöver få lön. Kostnaderna för att producera varan ökar. Och då blir varan i slutändan dyrare för att kunna gå med vinst.

För flera av oss är personlig och snygg design minst lika viktigt som funktion, och detta blir problematiskt. Är det värt att betala extra för design? Ja. Definitivt. Vi kommer med några råd på hur man kan skrapa fram de extra kronorna som det kostar att köpa snygg elektronik!

  • Spara och lägg undan pengar. Är det något du verkligen vill ha borde du kunna göra ett avkall på någon eller några hundringar varje månad. Det är faktiskt bara fråga om att ha med sig matlåda till jobbet några dagar eller avstå från någon eller några öl på nästa utekväll.
  • Låna pengar. Om du i sista stund inser att de pengar du inte har riktigt räcker till rekommenderar vi att ta ett snabbt och smidigt lån från Loanit där du vet exakt hur mycket du kommer behöva betala tillbaka.
  • Jämför priser på nätet. Elektronikprylar kan variera otroligt mycket i pris beroende på var du köper eller beställer dem. Jämför priser online så kommer du undan så billigt som möjligt.