Vilka funktioner har iPhone X?

I november 2017 lanserade Apple iPhone X en modell som tycks vara revolutionerande inom IT-världen och som tagit många iPhone fans med storm. Men vad är det egentligen som skapat den här sensationen? Är iPhone X verkligen så olik de tidigare modellerna eller är sensationen till stor del ett resultat av lyckad marknadsföring?

Sverige skulle kunna kallas för ett iPhone vänligt land, de allra flesta människor vi möter eller ser på stan verkar ha en iPhone. Och konstigt är det inte eftersom Apple under de senaste åren har lanserat allt modernare och mer avancerade telefoner som de flesta av oss tycker håller bra kvalitet. Designtelefoner som iPhone X har för och nackdelar. Men vilka funktioner har iPhone X som gör den så olik de tidigare modellerna? Det är något som Expressen skriver om här. Nedan har vi gjort en lista över några av telefonens mest intressanta egenskaper:

  • Face ID
  • Förbättrad skärm
  • Bättre hållbarhet
  • TrueDepth kamera
  • Animojis

Face ID

Tidigare iPhone modeller kan låsas upp genom Touch ID, det vill säga genom att trycka på hemknappen och få fingeravtrycket igenkänt, men [iPhone] X erbjuder en funktion som känner igen ägarens ansikte. Genom att titta rakt på iPhone X känner den igen ansiktet och låser upp telefonen.

Förbättrad skärm

Jämfört med de tidigare modellerna säkerställer skärmen på 5,8 tum med super retina betydligt starkare och mer levande färger och djupare kontraster. Genom det flytande gränssnittet som åstadkommits med hjälp av iOS 11 systemet är det mycket smidigare att svepa fram och tillbaka.

Bättre hållbarhet

Till skillnad från tidigare modeller som vissa av oss upplevt som svaga i glaset har iPhone X glas som Apple kallar för det starkaste glaset någonsin. Tots att modellen inte är vattentålig är den betydligt mer motståndskraftig mot damm och vatten än andra modeller.

TrueDepth kamera

På iPhone X finns det en kamera på framsidan och två på baksidan med optisk bildstabilisering. Detta för att hantera bland annat Face ID, bättre fokus, automatisk bildstabilisering, bredare omfång och en betydligt starkare blixt.

Animojs

Man kan tycka att apples tidigare modeller som iPhone 6 och 7 redan har ett brett utbud av olika emojis, men iPhone X erbjuder en revolutionerande funktion även här. Genom att låta kameran registrera ägarens olika ansiktsuttryck kommer olika emojis få samma uttryck, och därmed visa dina reaktioner på ett ännu mer exakt och verkligt sätt.

De här funktionerna är bara några av de egenskaper som gör iPhone X till en starkt revolutionerande modell. Välkommen med din beställning!