Priset på en helig iPad

Surfplattorna har varit storsäljare sedan 2010 då Apple lanserade sin iPad. Det hade förstås funnits surfplattor innan dess, men det var först då allmänheten fick upp ögonen för denna lyxvara som senare skulle bli en av våra mest använda teknikprylar. Nu har surfplattorna kommit in i var och vartannat hushåll, och det har även gått så långt att påven Franciskus arbetat med iPads som märkts med Vatikanstatens certifikat och hans eget emblem.

Påven Franciskus, den första sydamerikanska påven, gav sin gamla iPad till en präst i Uruguay. Prästen ska sedan ha donerat vidare iPaden till en lokal skola i landet, enligt en artikel i Svenska Dagbladet. Skolan som fått den heliga surfplattan valde då att anordna auktion och sälja iPaden till högstbjudande, för att få in pengar till skolverksamheten, skriver Dagens Nyheter. Detta visade sig vara ett smart drag, för auktionen slutade på så mycket som 270 000 kronor (30 500 USD). Det högsta budet kom enligt en artikel i Dagens Industri via ett telefonsamtal.

4294098-mac-tabletOch visst vore det väl häftigt att få ha påvens iPad hemma i vardagsrumshyllan, men faktum är att det går ju lika bra att köpa en egen, oanvänd iPad eller surfplatta. Speciellt eftersom de flesta inte har 270 000 kronor till övers.

Men även om priset för en surfplatta snarare ligger mellan 2 000 – 7 000 kronor är det bra att skydda surfplattan ordentligt så att man får behålla den länge. Skydd för surfplattan kan man köpa online på till exempel https://fyndiq.se/mobil-surfplattor/. På så sätt kan man även använda surfplattan på olika sätt, eftersom skydden ofta har stödfunktioner. Då kan man ställa upp surfplattan och till exempel kolla på film, koppla på ett tangentbord eller bara få en allmänt behagligare position då man surfar på plattan.

Och även om du inte är påven Franciskus så kan du sätta din egen prägel på din surfplatta med dina egna emblem eller texter. Köp till exempel klistermärken eller fodral med mönster så kan du visa din personlighet på plattan. Det kan även vara bra att ha adress och telefonnummer uppskrivet någonstans på plattan, ifall du skulle tappa den eller glömma den någonstans.