Snygg teknik lockar köpare

Snygga prylar är status och att ha trådlösa apparater är ännu mer status. Det gör att de som söker efter det nyaste alltid letar efter det snyggaste också. Det är en klar fördel alltså att tillverka prylar som lätt går att koppla in, står snyggt i hemmet och har minimum av sladdar omkring sig. Idag är inte ens en tv-apparat lika intressant, nu satsar vi på att utveckla våra datorer till små tv-skärmar.

Att datorer och mobiltelefoner är det som vi söker det mesta nytt inom är kanske ingen nyhet. Men att dessa prylar måste vara snygga också kanske man inte trodde var lika viktigt. Dock är det definitivt ett avgörande när vi köper våra prylar. Därför lägger teknikbranschen ned en hel del energi till att forma elektroniken till snygga apparater. En mobil får exempelvis inte se ut hur som helst. Till och med en switch till hemmets nätverk måste vara snygg. Den har också andra funktioner som hjälper tekniken från att bli befriad från sladdar och snygga upp i hemmet. Det viktigaste som vi har i våra hem idag är:

  • Mobiltelefonen hamnar på topplistan över tekniken som de flesta känner är viktigaste. Exempelvis så är det Samsung och iPhone som just nu konkurrerar om bäst funktioner, snyggast design och liknande.
  • Datorer är viktiga redskap för både hem och jobb. Här nöjessurfar vi och utför viktiga jobb. Kriget står här mellan apple återigen och PC, det är helt enkelt en smaksak och för de flesta är en dator från apple ett måste om man har iPhone, iPad eller iPod. Här handlar det om helt andra attribut och istället för att få in så mycket som möjligt och göra större som med mobilerna så handlar det om att göra mindre och smidigare med bättre kapacitet.
  • Musikanläggningen är en fråga om design snarare än ljud och funktionalitet. Exempelvis så köper man hellre ett helt set med dvd, stereo, subwoofer och högtalare istället för att sätta ihop ett eget system som ger bättre garantier. Är det dessutom trådlöst så är det helt klart givet.
  • Hörlurarna blir antingen bättre, smidigare eller större. Ibland två samtidigt, förra årets julklapp var hörlurarna och därför kan man se det som teknik som lockar. Att de också ska vara snygga är också givet.