Snyggare teknik

Ja, alla kan hålla med om att tekniken utveckling går både framåt i snabbhet och i stil. Nu är det viktigt att våra prylar både ska vara bra och jäkligt snygga.
 

Detta känns egentligen som en ekvation som inte borde gå ihop. Man brukar tala om att antingen så ha vi tur i kärlek och otur i spel, eller tur  i spel och otur i kärlek. Även att är vi snygg så är vi mindre smart, och de mindre sköna är mer smarta. Detta stämmer inte inom teknikens värld, som både har och äter kakan. För, om vi bara tar Apple som exempel så har Steve Jobs med sina fantastiska medarbetare tagit fram produkter som vi dreglar över  och nu inte kan leva utan. Iphonen är både snygg och funktionell. Lika så med Ipaden och Imac och de övriga produkterna i Apple-imperiet. För, i dagens samhälle gäller det att både kunna locka med snygg design och bra prestanda.

Ingen backup?

Backup är ett ord som de flesta känner till men blundar för. “varför ska jag göra en backup” och “går datorn sönder så köper jag en ny eller lämnar in den”. Ja, i dagens konsumtionssamhälle är det ingen som skulle höja på ögonbrynen. Men, det är när du inser att alla dina semesterbilder, jobbmappar och början på din roman som ska ta dig från okänd in till Babels soffa, försvunnit i en krasch som du kommer fälla en tår och önska att du varit mer varsam med min teknik. En katt må ha nio liv, och genom att du lämnar in din dator till sådana som specialiserat sig på att laga en trasig hårddisk kan även din dator få konstgjord andning och väckas till liv – med allt innehåll i behåll. Men, det kan vara bra att du visar dina saker respekt. För, en vacker dag är även datorns nio liv förbrukade.

Ta hand om din teknik

Ja, det finns många punkter på hur vi kan förlänga livet på våra datorer och känna oss lite säkrare.

  • Börja med att stänga av din dator med jämna mellanrum, eller gärna när du inte använder den.
  • Låt den ladda ut helt innan du laddar den.
  • När rutan dyker upp som talar om att det är dags att uppdatera datorn ska du göra det och inte skjuta upp det till bättre tider.
  • Har du viktiga dokument eller bilder du inte vill bli av med kan det vara bra att låna utrymme från dina vänners datorer. Du lånar minne, i utbyte mot att de får låna minne från dig.
  • Gör en riktig backup för att vara på den säkra sidan.
  • Ha koll på hur din dator mår.
Vi är så vana vid att allting löser sig och att någon kan fixa det åt oss bara vi har pengar. Vad världen skulle må bra av är just vetskapen om att det inte alltid löser sig. Men, om skadan är skedd så kontakta ett proffs så fort som möjligt innan du orsakar mer problem. Ofta kan de med sin magi lösa me mest komplexa problem. Vilket är tur!