Tips för att fynda elektronik online

Elektronikbranschen är spännande och i ständig förändring. Nya regler och skatter påverkar marknaden, nya uppstickare slår sig in och e-handeln växer. Det kan vid första anblick kännas överväldigande att hitta rätt produkt för rätt pris.

För att hitta den bästa dealen på en laptop, iPhone, kamera eller vad du nu är ute efter, kan du förhålla dig till fyra enkla tips:

  • Använd jämförelsesajter som Pricerunner eller Prisjakt
  • Använd rabattkoder från Gratislandet
  • Ha tålamod och tänk smart
  • Ha koll på elektronikbranschen

köpa elektronikJämför priser och våga vänta

Att göra klipp online är inte raketforskning, men det kräver annan typ av forskning, lite tålamod och is i magen. Ett bra första steg är alltid att helt enkelt undersöka status på priser via jämförelsesajter. Där ser du svart på vitt vilka återförsäljare som har de lägsta priserna – och vilket betyg de har hos kunderna. Rabattkoder är dock inte inkluderade i priset, varför rabattkoder från exempelvis Gratislandet bör vara steg nummer två. Det näst billigaste priset kan plötsligt bli billigast om det finns en rabattkod.

Handel utanför Sverige

Sverige är bland de största i världen när det kommer till e-handel. Det inkluderar inte bara rena webbshoppar utan hela branschen i stort. Betalleverantören Klarna börjar slå igenom i USA exempelvis.

Sveriges starka roll i onlinehandeln ska inte ignoreras, men det vara värt att i vissa fall titta på alternativ utomlands. Trots tullar och avgifter kan det med rätt förutsättningar löna sig att handla utanför Sverige, kanske till och med utanför EU.

Elektronikhandeln i förändring

Det är sällan ett slöseri med tid att hålla sig insatt. Om du har koll på vad som händer i elektronikhandeln har du stora förutsättningar att förstå när du bör vänta med ett köp eller när det är dags att slå till. En person som är allmänbildad i e-handelsvärlden kanske förutsåg postens 75-kronorsavgift på paket från Kina och passade på att beställa massa saker innan. Och vad händer till exempel när Amazon kommer till Sverige? Kommer det slå ut de svenska konkurrenterna? Kommer det innebära snabba utförsäljningar? Fem år framåt – har priserna ökat eller minskat? Det finns många frågor att ställa och mirakelreceptet är som alltid att vara påläst.