Spännande funktioner i iPhone XS

Ända sedan premiären år 2007 så har Apple envist släppt nya versioner av sin telefon iPhone varje höst. Vad har de nyaste modellerna för funktioner?

År 2017 gjorde Apple något oväntat. De skippade helt och hållet iPhone 9. De visade upp i Phone 8 som var den naturliga uppföljaren till iPhone 7. Men inte nog med det. De visade även upp den ännu modernare och betydligt dyrare modellen iPhone X. Namnet kan utläsas som iPhone 10 om man känner för det. Om man skriver med romerska siffror så betyder ju X nämligen som bekant “tio”. Ett år gick och iPhone X blev en hyfsad ramgång. När det 2018 var dags för ytterligare en ny iPhone-modell så visade Apple istället upp iPhone XS och iPhone XS Max som är de senaste modellerna. Vilka nya funktioner har de jämfört med 2017 års iPhone X? Bland annat har iPhone XS Max den största skärmen som en iPhone någonsin har haft, glaset är det starkaste någonsin inte endast på en iPhone utan på någon mobiltelefon och telefonmodellens ansiktsigenkänning är ännu mer avancerad än tidigare. Som vanligt kan man även ladda hem olika iPhone uppdateringar men med årets nya modeller har tyvärr många fått problem när de har uppdaterat operativsystemet. Den sista punkten, ansiktsigenkänning, var en av de stora nyheterna redan med iPhone X. I stället för att låsa upp mobilen med en kod eller ett fingeravtryck skulle man kunna låsa upp den genom att telefonen scannade av och kände igen ens ansikte. Häftig teknik, men kanske inte så användbart när nyhetens behag har lagt sig.

Starkare och bättre glas

Att glaset är starkare än någonsin är fantastiskt, men det rör sig inte om en revolutionerande nyhet utan om en naturlig vidareutveckling, precis som att kamerorna i mobiler blir allt bättre. En annan fantastisk sak med iPhone XS Max är skärmen. Super Retina med enorm pixeltäthet. PPI, Pixel per inch, är ett mått på antalet pixlar per areaenhet. Om pixlarna har så hög täthet att de inte syns med ögat kan det kallas för en “Retina display”.