Prylar vi inte kan leva utan

Det finns gott om prylar som vi inte kan leva utan och dessa är oftast tekniska lösningar på våra vardagsproblem. Problem med att hålla koll på allting i ditt företag och du jobbar mest mobilt? Då är en smidig handdator den bästa lösningen för någon som dig. Är du istället en person som sköter en butik på nätet och har det stora privilegiet att sälja bra men inte möjligheten att sätta etiketter på allt för hand så är en etikettskrivare det absolut bästa.

Det kan tyckas något överdrivet att ha en apparat som framkallar en känsla av hjärtinfarkt för att ljudet är så pass bra som denna Bose Solo som det står om i metro.se:

Hur mycket bättre blir ljudet då?
Avsevärt mycket bättre. Du kan självklart inte vänta dig något vidare surroundljud eller någon särskilt kraftfull bas, själva hjärtat i hemmabiosystemet. Den ska ju helst ge samma tryck över bröstet som en lätt hjärtinfarkt, eller panikångestattack. Det ska liksom vibrera i hela tarmsystemet, som på en Swedish House Mafia-konsert. Men då krävs lite fler högtalare och en bra förstärkare.

Och det stämmer, det är i stort sätt helt onödigt och istället så bör man satsa på mycket smartare och smidiga hjälpmedel. Datorer, surfplattor och mobiler är alla sådana som man kan klassa som en riktigt bra uppfinning och som faktiskt gör livet enklare. En handdator är det som man bär med sig på jobbet och kan snabbt hitta exempelvis en order som ska läggas. Prylar kan helt klart gå till överdrift men ska samtidigt inte underskattas. Det blir dessutom dyrt i längden.