Trender 2014

När det kommer till teknik är det alltid intressant att se på vad framtiden har i sitt sköte och hur utvecklingen går. Vi har tidigare skrivit om de prylar som vi inte kan leva utan, och med största sannolikhet så kommer det komma fler inlägg med nya prylar vi inte kan leva utan. Ser man till 2013 och ska försöka sammanfatta så har det varit ett stort tryck och fokus på smartphonetelefonerna samt den senaste iPhonen som nu kommit med ID-touch och åter vänt upp och ner på vad vi trodde var möjligt. Vi garanterat att vi kommer att höja på våra ögonbryn igen under detta år. Redan nu när den stora teknikmässan i Las Vegas kan man förvänta sig nya saker som gör att smartphonen inte kommer vara i fokus.

De starkaste trenderna

  • Vi människor blir bara bekvämare och bekvämare och med det så vill vi ha bättre upplevelser i våra hem. Nu när det är möjligt så behöver vi snart inte gå på bio längre. Vi kan redan få 3D-tv och nu är det senaste böjbara skärmar för att öka upplevelsen ännu mer. Skärmar som man själv kan reglera hur böjda man vill ha dem. Något som hänger kvar är 4K skärmupplösningen och om man 2013 talade om High Definition kommer man istället 2014 att tala om Uhd – Ultra high definition.
  • Från telefonen till armband. Nu är de smarta armbanden här som du dock inte – ännu – kan ringa från, men som du håller koll på din träning, matintag men även mail, spel och sms.
  • Det kommer även komma appar till bilen som både gör dem säkrare, men även mer bekväma. Appar som gör att man kan öppna bilen, men även ta kontroll över ett fordon om det skulle uppstå en nödsituation.

Ja, vi kan inte annat än säga välkommen 2014 men allt vad du har att erbjuda. Det kommer sannerligen att bli ett spännande år och det ska bli kul att om 12 månade summera upp det. Men, innan dess kanske vi ska försöka att leva i nuet och tänka lite mindfullness så vi kan ha glädje av den teknik som finns framför våra ögon idag. Det är lätt att springa för snabbt fram.