Viktigt med porttelefon på företag

När du driver ett företag är det viktigt att du tänker till kring säkerheten, speciellt när det kommer till vilka som får komma in i verksamhetens lokaler. Så varför inte investera i en bra och säker porttelefon?

Att ha porttelefon företag är en viktig del i säkerheten när det kommer till att hindra obehöriga från att komma in i lokalerna där verksamheten håller hus. Men det gäller att välja en säker leverantör som ofta uppdaterar mjukvaran som porttelefonen använder sig av för att täppa igen säkerhetshål och hindrar telefonerna från att bli hackade. För hackning av olika typer av elektronik är nämligen ett sätt för tjuvar att komma åt hemlig information eller på andra sätt utnyttja andras teknik. Ett exempel på det är till exempel en bostadsförening som efter en skyhög räkning på just porttelefonen upptäckte att den tagits i besittning av hackare som man misstänker ha använt den till att ringa dyra utlandssamtal, vilket bland annat Aftonbladet rapporterat om. På så vis är det viktigt att leverantören av porttelefonen till ditt företag är mer involverad och kan erbjuda fler än enda säkerhetslösning, såsom att kombinera med kameraövervakning med mera. Till exempel kan det vara bra att ta till er dessa tips om IT-säkerhet också:

 Varför ha porttelefon och inpasseringssystem?

Några som verkligen tänkt till kring säkerheten på sitt nya lager är Ikea som låter anställda passera 3 olika dörrar innan de kommer in och besökare och chaufförer måste anmäla sig via porttelefonen för att ens komma in på området – något man gjort för att hindra stöld. Men det är inte bara för att hindra tjuvar som det kan vara bra med både inpasseringssystem, kameraövervakning och porttelefoner med mera, det är även en säkerhetsåtgärd till fördel för de anställda. Att ha ett modernt inpasseringssystem hjälper till att hålla koll på vilka som befinner sig i lokalerna och med en porttelefon kan man enkelt hålla koll på besökare. Detta gör det enkelt att få koll på närvaron i händelse av till exempel en olycka såsom brand och på så vis få ut alla på ett säkert vis.